Oh, kom er eens kijken

2013-12-15

Wat ik in mijn schoentje vind!

Geheel onverwacht is Sinterklaas is dit jaar niet stilletjes mijn huisje voorbijgereden. In een aantal fases kwam hij vooral via de post bij me langs. Tijdens de lange tocht van Nederland naar hier hebben de Pieten zich op de stoomboot nuttig gemaakt door de letter alvast in hapklare stukjes te breken. Heel attend van ze. De Sint wist alleen niet helemaal wat hij deed; in een gedicht beweerde hij dat ik geen chocoladeletter kreeg, maar die kreeg ik dus wel. Geeft niet, hoor. Verstrooid of niet, ik zeg toch: Dank u Sinterklaasje!

Vlaggetje

Al eerder postte ik fotos van mij met mijn lgg-vlaggetje. Ik had weer een nieuwe opdracht, al best lang geleden. Namelijk om met de eerste persoon die ik maandag tegenkwam op de foto te gaan. Natuurlijk ook met het vlaggetje. Bij deze.

Dit is Jerry, mijn collega. Met hem denk ik over en bouw ik aan allerlei mooie dingen. Zoals onze nieuwe metaalprinter.

Geohash

En dat is nog niet alles. Ik heb hem ook overgehaald om mee te gaan naar de geohash van vandaag. Het was behoorlijk in de buurt van de bewoonde wereld, aan een weg. Dus ik dacht dat ik wel op mijn fiets kon gaan. Maar het leek me leuk als Jerry en zijn zoon Nick meegingen, en die denken er niet aan om te fietsen. Dus ik werd met de auto opgehaald, ben bij hun blijven eten, en weer thuisgebracht.

Zo bezien klinkt het als een eenvoudige geohash, en dat was het ook wel een beetje, maar de sneeuw maakte het wel lastig. De weg waar hij aan lag, was eigenlijk een oprit van een of ander terrein wat 's winters niet gebruikt wordt. Dus dat wordt ook niet sneeuwvrij gehouden. Ik schat dat we door ongeveer een halve meter sneeuw moesten ploegen. Dan is 300 meter toch best ver lopen (want dit was ook teveel sneeuw voor de auto). Maar we hebben het gehaald, dus dat was leuk. Jerry vond het maar een vreemde hobby, maar hij is zelf gek genoeg om het wel te kunnen waarderen.

Weer weg

En omdat ik hier zo weinig schrijf, ben ik ook al bijna weer in Nederland. Het volgende bericht zal dus wel zijn als ik daar weer van terug ben. Ik hoop dat jullie het nog altijd leuk vinden om te lezen (ik zal in elk geval niet van overmatig spammen beschuldigd worden), en tot de volgende keer.

Comments:

There are no comments

You can leave a comment (plain text only)

Your name:

Feedback is also welcome at wijnen@debian.org.