Tech support

2013-07-20

Een helpdesk kan je goed en fout doen. En je kan het ook heel erg fout doen. Zo fout als Ziggo het doet, had ik zelf niet kunnen bedenken.

Het probleem

Mijn e-mails aan Debian mailinglijsten komen niet aan. Dat is vervelend, want ik ben lid van Debian en ik wil graag meepraten over van alles en nog wat. Dus vroeg ik aan de listmasters of zij daar iets van wisten. Nee, zeiden ze, we zien jouw e-mails helemaal niet aankomen, dus we gooien ze ook niet weg. Je moet bij je internetprovider zijn. Aangezien mijn computer momenteel bij mijn vader staat, is dat zijn provider: Ziggo.

Maar ja, hoe bereik je zij zo'n organisatie iemand die meer hulp geeft dan start hem eens opnieuw op? Die vraag stel ik mezelf dan, en mijn oplossing was laat duidelijk merken dat je verstand van zaken hebt, dan sturen ze het wel door naar de mensen die weten waar het over gaat. Dus ik heb wat van mijn server logs staan citeren en ontzettend technische (maar wel duidelijke) vragen gesteld in hun contactformulier.

Het resultaat

Ik vreesde voor een antwoord waaruit bleek dat het niet bij de juiste persoon terechtgekomen was. Maar wat ik kreeg was erger:

From: Mail Delivery System <Mailer-Daemon@smtpq1.gn.mail.iss.as9143.net>
Subject: Mail delivery failed : returned to sender

SMTP error from remote mail server after end of data:
host mx.csc.ziggo.nl [212.178.206.203]: 550 5.7.1 Message rejected due to content restrictions

Wat? Ze hebben hier dus serieus een filter in hun systeem gebouwd, wat mijn hulpverzoek afwijst. Waarom? Om "content restrictions"... Misschien mag ik geen IP-adres noemen in het bericht? Mag ik geen e-mail logs of andere technische dingen gebruiken? Mag ik misschien alleen maar domme vragen stellen?

Ongelofelijk...

Comments:

GoldenTabs

Saturday January 06 2018 21:50:37

pLquTf https://goldentabs.com/

You can leave a comment (plain text only)

Your name:

Feedback is also welcome at wijnen@debian.org.